ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

21:42 27/04
Найбільш поширені злочини військових РФ на ТОТ Херсонщини — мародерство, незаконне ув'язнення та вбивство — прокуратура      
21:32 27/04
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників
   
21:30 27/04
На Херсонщині попрощались із військовим Сергієм Занудою      
20:40 27/04
У Херсоні збільшилась кількість безпритульних тварин: що з цим робити?
 
18:54 27/04
Херсонця, який працював водієм в колонії під час окупації, судили за колабораціонізм      
18:20 27/04
Сили оборони відбили сім ворожих штурмів в районі Кринок та на Оріхівському напрямку      
17:51 27/04
На окупованій Херсонщині «фінський журналіст» забрехався  
 
17:28 27/04
Професор херсонського університету склав мандат та виїхав до Болгарії      
17:21 27/04
Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків      
17:14 27/04
Німецькі благодійники передали Херсонщині три сучасні «швидкі» із медобладнанням
   
16:43 27/04
Окупанти обстріляли село на Херсонщині, постраждала жінка      
15:57 27/04
Херсонського перевізника повертають за ґрати, скасувавши умовне покарання      
15:28 27/04
Плетенчук про ситуацію в Кринках: продовжуємо утримувати цю ділянку      
15:27 27/04
Ще майже 1700 книжок з усієї України цього тижня отримала Херсонщина, - ОВА  
 
15:25 27/04
Росіяни вдарили ракетою по Херсону
   
14:30 27/04
На лівобережжі Херсонщини гуманітарна ситуація досить складна - Плетенчук      
14:23 27/04
Правобережну Херсонщину розміновують  
 
14:02 27/04
На Херсонщині водні поліцейські попередили завдання збитків державі на суму більше двох мільйонів гривень      
13:33 27/04
Про вільний Херсон роспропагандмети вигадують цілі оповідання      
13:33 27/04
Відомий сміттєвий аферист із Нової Каховки Іван Романюта перейшов на бік ворога і став працювати в окупаційній раді ветеранів міста      
12:34 27/04
12 років позбавлення волі з конфіскацією майна: суд ухвалив вирок колаборантці Тетяні Томіліній, колишній директорці херсонського ліцею      
12:10 27/04
Релокована Херсонська обласна прокуратура закупила портативних кондиціонерів на майже 100 тисяч гривень      
12:05 27/04
У віртуальній виставці в окупованому Генічеську використані роботи, викрадені у музеї у Херсоні      
12:00 27/04
На Херсонщині військовий рф вбив цивільного чоловіка та поранив ще одну людину: слідчі поліції повідомили про підозру російському злочинцю      
11:28 27/04
На Херсонщині внаслідок російської агресії одна людина загинула та вісім поранено, серед потерпілих рятувальник, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури  
 
11:17 27/04
«Зебри тут не потрібні». Як російські окупанти грабують «Асканію-Нова»      
11:07 27/04
Наріман Джелялов відзначає третій день народження за ґратами: дружина кримського політв'язня розповіла про його стан      
10:29 27/04
Більше 2 млн річного доходу та виплати ВПО: декларація першої заступниці начальника Херсонської МВА      
10:19 27/04
Пісня допомагала в окупації. Жителька Херсонщини розповіла, як в селі виживали без світла, води та в повній ізоляції      
09:24 27/04
Пошкоджена критична та комунальна інфраструктура. Армія РФ обстріляла 14 населених пунктів Херсонщини      
08:41 27/04
На деокупованій Херсонщині за місяць борг за розподіл природного газу зріс на кілька мільйонів      
08:36 27/04
За минулу добу російські війська 7 разів обстріляли Херсон, поранених немає, МВА      
08:33 27/04
За колабораціонізм ексдиректорку Херсонського ліцею засудили до 12 років ув’язнення      
08:31 27/04
Росіяни обстріляли Херсон з тимчасово окупованого берега      
21:40 26/04
Кошти від продажу йдуть на потреби військових. Херсонський фотограф створив книгу світлин з дня визволення міста
 
20:46 26/04
"Багато розтяжок було у вхідних дверях". Поліцейські-вибухотехніки з Кіровоградщини розміновували деокуповану Херсонщину
 
19:32 26/04
Бойовик «ДНР» Олександр Сухотін, який воював проти українців на Херсонщині, Запоріжжі і Донеччині проведе за ґратами 15 років      
19:29 26/04
Квартиру колаборанта Сальдо в Одесі вдруге виставлять на аукціон      
19:26 26/04
Під час Великодніх свят на території громади діятимуть додаткові обмеження, - Мрочко      
Все новости

Архив публикаций

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
СПЕЦТЕМЫ


    Зерно Херсонщини для "новой родины"

    Протягом лютого з різних куточків Каховського району, що на окупованій лівобережній частині Херсонщини, в бік Криму виїжджали каравани вантажівок, наповнених зерном і соняшником. Про це пише журналіст Олег Батурин на сайті Центру журналістських розслідувань.

    Збіжжя вивозили зі складів захопленого росіянами державного підприємства «Дослідне господарство «Каховське» Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України і приватних агрофірм. Останніми окупанти розграбували склади з соняшником розташованої в Каховці філії великої американської компанії «Каргілл», яка займається торгівлею і переробкою зернових і олійних культур.

    Депутат облради став "міністром"

    До цих злочинів причетний відомий на Херсонщині аграрний бізнесмен, колишній правоохоронець, ексдиректор ДП «ДГ «Каховське», генеральний директор розташованого в Мар’янівці Тавричанської громади Каховського району ТОВ «Агробізнес», депутат Херсонської облради від «ОПЗЖ», нещодавно призначений окупантами «міністр сільського господарства Херсонської області» Едуард Репілевський.
    Його ж загарбники нещодавно призначили головою «міжвідомчої комісії з регулювання перевезення сільгосппродукції». Тож саме у Репілевського аграрії віднині повинні питати «дозволу» на транспортування вирощеного зерна на продаж.

    Одночасно з його «призначенням» гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що віднині з окупованої області заборонене вивезення зернових без дозвільної документації. За його словами, це зроблено заради «забезпечення продовольчої безпеки регіону». Також окупанти повністю заборонили вивезення з Херсонщини аграрної спецтехніки – «до особливого розпорядження».

    Поки ж російські окупанти і їхні місцеві посіпаки запроваджували всі ці обмеження, з Херсонщини повним ходом вивозили зерно.

    «Мешканці Кам’янки та Червоного Поділля Таврійської територіальної громади спостерігали як до тридцяти зерновозів щодня приганяли до зернотоків місцевого ДП «ДГ «Каховське». Потім зерно в супроводі російських військових вивозили в бік Криму. Керували цим «процесом» директор ДП «ДГ «Каховське» Володимир Проценко і сам Едуард Репілевський, який залучав для цього власні зерновози», – на умовах анонімності розповіли джерела ЦЖР у Каховському районі.

    Директор ДП «ДГ «Каховське» Проценко Володимир Вікторович, 5 лютого 1976 року народження, є давнім партнером і, по суті, ставлеником Едуарда Репілевського, який після звільнення з цього підприємства залишив над ним свій контроль. В російському державному реєстрі юридичних осіб є дані про те, що Володимир Проценко отримав російське громадянство і очолив підприємство-клон з доволі сюрреалістичною як для Росії назвою «Государственное предприятие «Опытное хозяйство «Каховское» Института орошаемого земледелия Национальной академии аграрных наук Украины».

    Добралися до «Асканійського»

    Схожа доля у підконтрольного Репілевському і теж уже зареєстрованому в російському держреєстрі державного підприємства «Дослідне господарство «Асканійське» Національної академії аграрних наук України з Тавричанки. Не без участі майбутнього «міністра сільського господарства області» там «усунули» законного директора Віктора Найдьонова і «призначили» замість нього спочатку «скромного» менеджера компанії «Сингента Україна» Станіслава Шеремета.

    Зараз захоплене підприємство «очолює» перший заступник директора «Асканійського», колаборант Князєв Олександр Володимирович, який встиг отримати російський паспорт. За його участі з підприємства вже влітку 2022 року повним ходом вивозили вирощене зерно до залізничної станції Партизани Генічеського району, звідки його далі відправляли до Росії.

    І це далеко не єдині випадки вивезення зерна. За даними наших джерел, також Едуард Репілевський «посприяв» у вивезенні збіжжя і навіть сільгосптехніки до Криму зі складів Дмитрівки Зеленопідської громади і Каховки. Щоправда, в деяких селах Херсонщини місцеві колаборанти, судячи з усього, прекрасно обходилися й без участі російського «міністра» Херсонщини. Приміром, у селі Дивне Новотроїцької територіальної громади Генічеського району до розграбування місцевого сільгосппідприємства долучився тамтешній гауляйтер, староста села Юрій Ларін. За це росіяни навіть відправили його на деякий час «на підвал», а вивезену техніку відшукали в окупованому Криму. Після виходу на свободу переляканий Юрій Ларін намагався втекти до РФ, однак загарбники не пропустили його навіть до Армянська, повернувши в крісло «голови сільського поселення Дивне».

    Пограбували «Каргілл» і «Чумак»

    За «сприяння» Едуарда Репілевського наприкінці лютого також вивезли соняшник з каховської філії американської компанії «Каргілл». Заморочуватися переробкою його на олію окупанти не стали. А точніше, не змогли: представники компанії встигли до захоплення своїх потужностей росіянами вивести з ладу модульні блоки керування олійним виробництвом.

    «Окупанти досить довго намагалися запустити цей цех, бо просто вкрасти соняшник економічно не так вигідно як переробити його і продати вже у вигляді олії. Але для відновлення модульних блоків необхідно було витратити біля $300 тисяч. Це б одразу підвищило вартість наявного там соняшника з майже $1 млн до $3 млн. Зрештою, росіяни вирішили, що запустити захоплені лінії «Каргілла» вони не зможуть і вирішили продати те, що змогли вкрасти, без переробки», – розповіли ЦЖР мешканці Каховки.


    Схожа доля була у каховського ПрАТ «Чумак». Після того як окупанти зрозуміли, що не зможуть запустити виробництво кетчупу, підприємство просто розграбували, а найсучасніше високотехнологічне обладнання почали перетворювати на металобрухт. Як бачимо, окупанти не збираються розвивати переробну промисловість на Херсонщині і прагнуть використовувати захоплений регіон виключно як сировинну базу.

    Бандитські розбірки

    Вивезення зерна і запровадження для цього якихось «дозволів» у Херсонській області призвело вже й до скандалу між «групою Володимира Сальдо» і «кримською бандою» Сергія Аксьонова, які теж захотіли нажитися на незаконних перевезеннях українського зерна через окупований півострів. Наслідком цього, як повідомила 15 лютого Асоціація реінтеграції Криму, стало затримання ста фур із зерном. Їх Сальдо і його поплічники просто забрали і передали фейковій організації «Зерно Херсонщини», яка займається реалізацією продукції, а гроші отримують колаборанти.

    Зараз розборки між херсонською і кримською групами колаборантів набирають обертів. Радник Аксьонова Анатолій Цуркін заявив, що на «сухопутному коридорі» до Криму сталася критична ситуація, а очікування фур з зерном у чергах сягає до семи днів.

    Подібні війни між різними проросійськими кланами були не рідкістю з самого початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Явно вони триватимуть і в майбутньому. А тим часом наділені повноваженнями місцеві князьки типу Репілевського й надалі набиватимуть власні кишені і кишені своїх господарів. Поки їх не наздожене доля інших впливових свого часу колаборантів типу Олексія Ковальова або Олексія Журавка.

    Нагадаємо, Едуард Репілевський є Почесним громадянином Нової Каховки. Це звання йому надали депутати міськради з подачі мера Володимира Коваленка за півроку до війни.


    Novakahovka.city




    Похожие публикации

    28-02-2023, 13:45
    Українське зерно для «новой родины». Колаборант Едуард Репілевський допомагає окупантам грабувати аграрні підприємства Херсонщини
    26-01-2023, 20:44
    Бізнесмен і депутат Херсонської облради, колаборант Едуард Репілевський почав звільняти працівників без російського паспорта
    10-01-2023, 15:26
    У Одесі презентували вишиту карту Херсонської області
    2-11-2022, 18:49
    Так званого "керівника" Інституту зрошуваного землеробства підозрюють у пособництві військовим РФ
    31-10-2022, 15:03
    «Чумак», «Каргілл», порти. Російські окупанти захопили майже всі підприємства Херсонщини і передають їх в «зовнішнє управління»
    19-08-2022, 20:00
    На Херсонщині керівний склад державного дослідного господарства «Асканійське» допомагає окупантам вивозити зерно до росії
    24-06-2022, 12:26
    Інститут зрошуваного землеробства, можливо, переведуть в Одесу
    16-06-2022, 09:30
    "Директором" Інституту зрошувального землеробства на Херсонщині військові РФ призначили ексголову Бериславської райради
    23-03-2022, 10:25
    На Херсонщині опублікували перелік підприємств, які займаються насінництвом

    Добавьте комментарий




    0"/>

    ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

    21:42 27/04
    Найбільш поширені злочини військових РФ на ТОТ Херсонщини — мародерство, незаконне ув'язнення та вбивство — прокуратура      
    21:32 27/04
    На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників
       
    21:30 27/04
    На Херсонщині попрощались із військовим Сергієм Занудою      
    20:40 27/04
    У Херсоні збільшилась кількість безпритульних тварин: що з цим робити?
     
    18:54 27/04
    Херсонця, який працював водієм в колонії під час окупації, судили за колабораціонізм      
    18:20 27/04
    Сили оборони відбили сім ворожих штурмів в районі Кринок та на Оріхівському напрямку      
    17:51 27/04
    На окупованій Херсонщині «фінський журналіст» забрехався  
     
    17:28 27/04
    Професор херсонського університету склав мандат та виїхав до Болгарії      
    17:21 27/04
    Херсонщина під мінометним вогнем: поранено троє чоловіків      
    17:14 27/04
    Німецькі благодійники передали Херсонщині три сучасні «швидкі» із медобладнанням
       
    16:43 27/04
    Окупанти обстріляли село на Херсонщині, постраждала жінка      
    15:57 27/04
    Херсонського перевізника повертають за ґрати, скасувавши умовне покарання      
    15:28 27/04
    Плетенчук про ситуацію в Кринках: продовжуємо утримувати цю ділянку      

    15:27 27/04
    Ще майже 1700 книжок з усієї України цього тижня отримала Херсонщина, - ОВА  
     
    15:25 27/04
    Росіяни вдарили ракетою по Херсону
       
    14:30 27/04
    На лівобережжі Херсонщини гуманітарна ситуація досить складна - Плетенчук      
    14:23 27/04
    Правобережну Херсонщину розміновують  
     
    14:02 27/04
    На Херсонщині водні поліцейські попередили завдання збитків державі на суму більше двох мільйонів гривень      
    13:33 27/04
    Про вільний Херсон роспропагандмети вигадують цілі оповідання      
    13:33 27/04
    Відомий сміттєвий аферист із Нової Каховки Іван Романюта перейшов на бік ворога і став працювати в окупаційній раді ветеранів міста      
    12:34 27/04
    12 років позбавлення волі з конфіскацією майна: суд ухвалив вирок колаборантці Тетяні Томіліній, колишній директорці херсонського ліцею      
    12:10 27/04
    Релокована Херсонська обласна прокуратура закупила портативних кондиціонерів на майже 100 тисяч гривень      
    12:05 27/04
    У віртуальній виставці в окупованому Генічеську використані роботи, викрадені у музеї у Херсоні      
    12:00 27/04
    На Херсонщині військовий рф вбив цивільного чоловіка та поранив ще одну людину: слідчі поліції повідомили про підозру російському злочинцю      
    11:28 27/04
    На Херсонщині внаслідок російської агресії одна людина загинула та вісім поранено, серед потерпілих рятувальник, пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури  
     
    11:17 27/04
    «Зебри тут не потрібні». Як російські окупанти грабують «Асканію-Нова»      

    11:07 27/04
    Наріман Джелялов відзначає третій день народження за ґратами: дружина кримського політв'язня розповіла про його стан      
    10:29 27/04
    Більше 2 млн річного доходу та виплати ВПО: декларація першої заступниці начальника Херсонської МВА      
    10:19 27/04
    Пісня допомагала в окупації. Жителька Херсонщини розповіла, як в селі виживали без світла, води та в повній ізоляції      
    09:24 27/04
    Пошкоджена критична та комунальна інфраструктура. Армія РФ обстріляла 14 населених пунктів Херсонщини      
    08:41 27/04
    На деокупованій Херсонщині за місяць борг за розподіл природного газу зріс на кілька мільйонів      
    08:36 27/04
    За минулу добу російські війська 7 разів обстріляли Херсон, поранених немає, МВА      
    08:33 27/04
    За колабораціонізм ексдиректорку Херсонського ліцею засудили до 12 років ув’язнення      
    08:31 27/04
    Росіяни обстріляли Херсон з тимчасово окупованого берега      
    21:40 26/04
    Кошти від продажу йдуть на потреби військових. Херсонський фотограф створив книгу світлин з дня визволення міста
     
    20:46 26/04
    "Багато розтяжок було у вхідних дверях". Поліцейські-вибухотехніки з Кіровоградщини розміновували деокуповану Херсонщину
     
    19:32 26/04
    Бойовик «ДНР» Олександр Сухотін, який воював проти українців на Херсонщині, Запоріжжі і Донеччині проведе за ґратами 15 років      
    19:29 26/04
    Квартиру колаборанта Сальдо в Одесі вдруге виставлять на аукціон      
    19:26 26/04
    Під час Великодніх свят на території громади діятимуть додаткові обмеження, - Мрочко      
    Все новости

    Наверх