На Херсонщині відзначили 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола

80-та річниця від дня народження визначного політичного і державного діяча, Героя України В’ячеслава Чорновола припадає на 24 грудня 2017 року. У Херсоні заходи до його вшанування відбулися 22 грудня. У цей день голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв разом зі своїми заступниками взяв участь у покладанні квітів до пам’ятного знака видатному політику на площі В.Чорновола у Херсоні. Громадськість міста, школярі, військовослужбовці та учасники АТО зібралися, щоб вшанувати пам’ять цього провідника українського національно-демократичного визвольного руху та разом згадати, яким неоціненним внеском у розбудову незалежної та самостійної України була його діяльність.

«На В’ячеслава Чорновола полювали все життя. Арештовували, морили голодом, паплюжили плітками, погрожували, а він все одно стверджував: «Якби мене запитали, чи жалкую я про те, як склалося моє життя, я б відповів: анітрохи». В’ячеслав Максимович завжди закликав усіх до мужності й чесності  перед собою, перед співвітчизниками, перед Україною! Епохальна постать… Вічна пам'ять!», — зазначив у своїй промові голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Крім того, протягом найближчого часу в Херсоні проходитимуть культурно-просвітницькі заходи до 80-річчя від дня народження В. Чорновола, повідомляє прес-служба ОДА.