ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

09:12 19/04
Учні Бериславської громади отримали ноутбуки від Представництва Дитячого фонду ООН  
 
09:10 19/04
Звільнено з посади речницю Сил оборони півдня Наталію Гуменюк      
08:59 19/04
Ворог продовжує методично обстрілювати Бериславський район      
08:42 19/04
Скільки компаній переїхало з Херсонщини в інші області України – Опендатабот      
08:38 19/04
Зігріває захисників килимками: переселенка з Херсона в Чернігові допомагає ЗСУ на сході
 
08:32 19/04
Росіян стали значно частіше залучати до допомоги військовим  
 
08:26 19/04
За минулу добу російські війська 5 разів обстріляли Херсон, 3 людини зазнали поранень, - МВА      
08:25 19/04
Ворог за добу обстріляв 16 населених пунктів Херсонщини, троє поранених      
08:23 19/04
Ангеліна Калініна вдруге у 2024 році вийшла у чвертьфінал турніру WTA      
08:21 19/04
Бариги в законі. Росія формує ринок нерухомості із краденого майна українців на окупованих землях
   
22:10 18/04
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами
   
21:36 18/04
Військові РФ 7 разів штурмувала позиції ЗСУ біля села Кринки на Херсонщині       
20:27 18/04
Міська влада планує заборонити рух по частині шляхопроводу “ХБК-Таврійський” в Херсоні       
20:26 18/04
Фахівці дослідили архітектуру сіл Херсонської області      
20:13 18/04
Армія РФ обстріляла Львове на Херсонщині — ОВА      
19:15 18/04
На Херсонщині понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані більшість з них зараз — невідомо — ОВА
   
19:15 18/04
Спадщина потребує відновлення, або – П’ять архітектурних пам’яток Херсонщини, що постраждали від війни  
 
18:48 18/04
На ТОТ критично бракує медиків      
18:46 18/04
Ілію Останьковича, окупаційного директора Бериславського медколеджу на Херсонщині, заочно відправили за ґрати на 11 років      
18:31 18/04
Сапери розмінували майже 37% правобережжя Херсонщини      
18:20 18/04
У Херсоні працює соціальна пральня: хто може скористатися послугами і чи актуально це для херсонців  
 
18:19 18/04
ЗСУ ліквідували 104 військових РФ на Херсонському та Оріхівському напрямках      
17:44 18/04
Новий закон про мобілізацію: що він змінює і коли набуде чинності  
 
17:37 18/04
У Генічеську поширюють патріотичні листівки      
17:33 18/04
У Каховській громаді на Херсонщині перейменували 56 вулиць і провулків      
16:54 18/04
З російської окупації врятували двох підлітків з Херсонщини      
16:48 18/04
Наслаждайтесь своим вечером: Лучшие онлайн-развлечения и их преимущества      
16:06 18/04
«Оголошують шпигунами США та катують до смерті»: переслідування протестантів і представників інших конфесій у російській окупації   
 
15:56 18/04
Генічани скаржаться на водопровідників, які перерили все місто      
15:52 18/04
Жителям Дарʼївської громади, постраждалим внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС, доправили побутову техніку      
15:33 18/04
На Херсонщині поліцейські викрили двох мешканок Білозерки в колабораціонізмі      
15:17 18/04
Підрозділам ВСУ на Херсонщині передали три десятки одиниць комп’ютерної техніки  
 
15:02 18/04
Повідомлено про підозру мешканцю Бериславського району у незаконному збуті зброї та боєприпасів      
14:50 18/04
Жителі Дарʼївської громади отримали побутову техніку      
14:33 18/04
Якою буде погода на Херсонщині 19 квітня      
14:15 18/04
В Україні чоловіків мобілізуватимуть за несплату аліментів      
13:58 18/04
В Херсоні під час гасіння пожежі врятовано двох людей
 
13:45 18/04
Понад мільярд гривень компенсацій отримали жителі Херсонщини за програмою "єВідновлення"      
13:27 18/04
Очолив відділ в окупаційному органі охорони здоровʼя – судитимуть місцевого жителя      
Все новости

Архив публикаций

«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
СПЕЦТЕМЫ


    Провокація та підстава замість мирної ходи проти дискримінації


    Епатажний херсонський журналіст Євген Руденко вирішив організувати у Херсоні у Міжнародний день боротьби із гомофобією Мирну Ходу проти гомофобії. Це відразу викликало бурхливе обурення серед представників правих організацій та окремих депутатів. Вони вже звернулися з вимогою до міського голова "заборонити" цей марш. Всі подібні заяви супроводжуються образами, лайками, погрозами та ненавістю, що переповнила дискусії в соціальних мережах навколо несподіваної ідеї пана Руденка ініціювати цей захід від імені "громадської ініціативи захисту прав людини"...

     

     Ця "ініціатива" виросла із бажання журналіста "зайнятися" "чимось корисним".

    Пану Євгену "спало" на "думку" провести "чудову акцію" - Мирну ходу на підтримку ідей особистої й суспільної безпеки, прав людини й недискримінації. Задумав він цей захід провести 17 травня о 18-00. У заявці вказав маршрут та кількість осіб, які орієнтовно візьмуть участь у ході (сто осіб). Маршрут - від площі Свободи по проспекту Ушакова до Набережної. Втім, процитуємо самого пана журналіста. Звернемо увагу, що авторська орфографія всіх висловлювань, що наведені в тексті, збережена.

    "Вирішив, що прийшов вже час, хоч чимось корисним зайнятися. На думку спало, провести чудову акцію, щоб вся країна бачила, що у нас європейське місто, з людяними цінностями. 17-го ж травня День боротьби з гомофобією. Ось, збираю мирну ходу. Думаю багато херсонців захочуть долучитися та таким чином висловити свою підтримку всім, чиї права утискають" - написав пан Євген у своєму профілі у Фейсбуці та оприлюднив заяву, яку він подав до Херсонського міськвиконкому із проханням дозволити проведення мирної ходи.

    Наведемо також повний текст Заяви пана журналіста, в якій він виклав мету та завдання акції. Зверніть увагу на пунктуацію, лапки, фразу про якусь іншу заяву якихось інших організаторів (ми цей момент підкреслили). Можна припустити, що пан журналіст набрав цитат звідусіль:

    Захист прав людини, на мою думку, першочергова складова будівництва здорового суспільства. Більшість з нас показали власне бачення на розвиток країни під час ЄвроМайдану. Наш вибір – європейськість. І як на мене, успіхи європейського суспільства були б неможливі без сприйняття оточуючих такими, як вони є. Адже всі реформи, зміни у суспільстві мають на меті лиш одне – покращення життя людини. Але людина, яку утискають у її правах, на основі переконань «печерної», антигуманної політики – ніколи не буде щасливою.

    Своєю ходою ми порушуємо цю тему, щоби зробити видимою проблему небезпеки повсякденного життя у нашій державі. І ми прагнутимемо знайти можливості, щоб у житті людей стало менше страху, а більше простору і натхнення проявити себе",- сказано заяві організаторів.

    Більше того – провідні українські правозахисники були просто ошелешені кадровими призначеннями у Херсонській міській раді, зокрема призначенням радником керівника міста відвертого гомофоба, расиста та ксенофоба Дмитра Семена.

    Дмитро не раз, публічно дозволяв собі цькування людей за сексуальною орієнтацією чи расовою приналежністю. Тодішнє призначення Семена виглядало, як згода з його поглядами та діями.

    Дана мирна хода має стати індикатором для міської ради. Індикатором не «європейськості», а людяності. Керівник міста Владимир Миколаенко може показати, яким він бачить вирішення кризи у сфері дотримання прав людини. Чи він поділяє погляди ксенофобів, чи підтримує відкритий діалог з людьми незалежно від їхніх вподобань чи раси, або ж, що найгірше – просто заплющить очі, спробує відмовчатися та не звертати увагу.
    Втім, кожен херсонець, кожен українець має зрозуміти – кожна така секунда відмовчування може коштувати здоров’я або навіть життя представнику ЛГБТ, національної меншини чи будь-якої раси.

    Ми маємо бути вільними у своїх поглядах та від стереотипних обмежень, адже українці – вільний народ. Будуймо вільну європейську Україну, з рівними можливостями для гея чи лесбійки, чорношкірого чи японця. Для будь-якого іншого українця з особливими потребами – змінити життя на краще можемо, лиш ми. Досить чекати – варто діяти!

     

    Як бачимо, "чудова акція" дуже сильно схожа на провокацію. Бо її головна мета не в тому, щоб звернути увагу херсонців на права та дискримінацію, а щоб... "стати "індикатором для міської ради" та "перевіркою" міського голови. Чи він "заплющить очі", чи "підтримає діалог"

    Ми можемо констатувати, що провокація почала успішно реалізовуватися. На цю заяву відразу відреагувала людина, яку згадував пан Євген у своєму листі. Це - колишній очільник "Правого сектору" Дмитро Семен.

    Дмитро Семен зробив свою заяву із протестом, сходив із цією заявою до депутатів, завзято подискутував на пару із Євгеном Руденком про гомофобів та гомосексуалів. Цитати наводити не будемо, бо часто вони переповнені матюками (наведемо лише чотири й трохи нижче, але вони гарно проілюструють весь рівень цієї "дискусії"). А потім пан Семен почав постити фотографії дівчат з ЛГБТ-товариства, які не мають жодного стосунку до "чудової акції" Євгена Руденка й навіть не знали про неї. Семен не забував приписувати, що він постить ці фотографії, бо "на війні як на війні". Але надамо слово самому Семену та процитуємо й його "заяву":

    Він заявив, що "прогнозував", що після "своєї гей-конференції, що пройшла буквально в п'ятницю, збоченці, та так звані ЛБГТ-активісти, будуть проводити гей-парад. Це все не просто так, не дитячі ігри, а справжня проплачена провокація на кшталт того, щоби російські "ЗМІ", показували в Херсоні - вже повна " гейропа"... І заодно влада, негласно підтримуючи такі дії, доводить європейським "партнерам", які ми тут "толерантні" до різного роду хворих на голову, що любими способами намагаються узаконити свої збочення!"

    Дмитро Семен закликав - цитуємо: "в першу чергу владу, заборонити цю ходу, як соціально небезпечну, провокаційну, якщо ви це не зробите, це зробить територіальна громада м. Херсона, що за статутом міста є найвищою владою!"

    Й пригрозив владі: "А відповідальність за можливі наслідки будете нести ви разом з організаторами! Наші діти не будуть дивитись на збоченців!" "Слава Нації! Смерть Ворогам!"

    Вже наступного дня історія мала продовження на засіданні постійної комісії з питань освіти, спорту, культури, духовності та молоді Херсонської міської ради. Цю комісію очолює Валентин Сух з фракції "Самопомочі".

    На цю комісію завітали відразу й Євген Руденко, й Дмитро Семен. Результат вони описали у Фейсбуці. Надамо слово спочатку першому, потім другому

    Дмитро Семен: "Щойно депутатська комісія з питань молоді, сім'ї, спорту, духовності, культури та зв'язками зі ЗМІ, підтримала моє звернення, як громадського діяча, щодо заборони гей-параду в місті Херсоні 17-го травня. Дякую депутатам за позицію".

    Евген Руденко: "Вонюче брехло Дмитро Семен прийшов на комісію з питань спорту, і наговорив неначе, моя мирна хода спрямована на привернення уваги до прав людини, насправді гей-парад профінансований російськими грошима, для російських ЗМІ.

    Комісія послухала цього підараса, і вирішила рекомендувати міському голові відмовити мені у дозволі.

    Прийшовши на комісію, я запитав у керівника (голова комісії Валентин Сух - ред.) чи він противник дотримання прав людини, на що він відповів "так"

    Ну він же з Самопомочі, чьо. Людям подобається жити, як додікам"

    Потім Євген Руденко та Дмитро Семен трохи ще погомоніли один з одним у Фейсбуці. Наведу кілька висловлювань:

    Dmytro Semen: Женя, тобі підфартило, що я вже далеко був від міськ ради. Я прямо там тебе стерелізував без наркозу, чмо дурне.
    Євген Руденко: Dmytro Semen ти ж прийшов напиздів і уйшов. я думав ти тільки додік, а ти ще й пиздун

    Звісно, що до такої розмові відразу приєдналися, точніше, набігли боти та реальні люди, які продемонстрували всі свої неприємні якості: хамство, ненависть, зеківську лексику, бажання образити, принизити, у тому числі сексуально представників меншин.

    За підсумками другого дня після проголошення цієї ініціативи залишається гостре питання: що відбувається? Про яку "людяність" та які "права людини" говорить пан Євген Руденко?

    Про яку повагу з його боку може йти мова, якщо Руденко у своїх суперечках з Дмитром Семеном та іншими печерними представниками правого руху сексуально ображає матерів та сестер цих людей?

    Все це схоже на провокування ще більшої ненависті та насилля з боку цих так би мовити борців за "здорові відносини".

    Вся ця акція, яку "придумав" Євген Руденко, має відверто брудний політичний присмак.

    Справжні проблеми навколо потурання прав сексуальних меншин використовуються у політичних провокаціях. Від цього неприємно тхне.

    Як підсумок - чергове зростання ненависті. Хто ціль? Відповідь одна - Володимир Миколаєнко, якого "випробує" й Євген Руденко, й Дмитро Семен. Які намагаються підставити міського голову, розігравши карту із сексуальними меншинами та їхніми правами та граючи на ненависті, підвищуючи ризик насильства.

    Замість післямови процитуємо слова керівниці однієї з організацій ЛГБТ-товариства у Херсоні  щодо всієї ситуації з фейковим "гей-парадом" в нашому місті:

    "А вы знали, что в Херсоне, оказывается, хотели провести гей-парад, но доблестные правсеки встали грудью на защиту традиционных ценностей и "не допустили разврату"?
    Я например, сегодня узнала из фейсбучека... А я при этом ЛГБТ активистка, глава правления феминистической ЛГБТ инклюзивной организации и членкиня оргкомитета КиевПрайда 2016...
    Я связалась со всеми ЛГБТ организациями, действующими или ранее действовавшими в Херсоне. И знаете... Никто не в курсе!
    Ай да молодцы херсонские правсеки! Ай да пиарятся! Мы и не в курсе, что куда-то выходить собирались, а они уже нас в крови топят, епта...

    "Ну и... Есть подозрение, что к КиевПрайду мальчики в балаклавах начали готовиться с регионов. Подогревать атмосферу, так сказать...
    Для тех, кто не в курсе: В Украине не проходило, не проходит и не планируется гей парадов. Гей-парад - это праздничное, карнавальное шествие. Такие карнавальные шествия проходят исключительно в стрранах победившей толерантности, там, где на их участников уже давно никто и не думает нападать.
    В Украине проходит ежегодно Международный форум КиевПрайд, в рамках которого проводится правозащитное шествие. Не карнавальное. То есть, никаких страз и перьев. Люди с плакатами, одетые в одежду закрывающую руки и ноги и спортивную обувь. Из соображений безопасности. Потому, что приходится бегать от летящих в тебя взрывпакетов..."

     

    Дементий Белый, Політична Херсонщина





    Похожие публикации

    Добавьте комментарий




    0"/>

    ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

    09:12 19/04
    Учні Бериславської громади отримали ноутбуки від Представництва Дитячого фонду ООН  
     
    09:10 19/04
    Звільнено з посади речницю Сил оборони півдня Наталію Гуменюк      
    08:59 19/04
    Ворог продовжує методично обстрілювати Бериславський район      
    08:42 19/04
    Скільки компаній переїхало з Херсонщини в інші області України – Опендатабот      
    08:38 19/04
    Зігріває захисників килимками: переселенка з Херсона в Чернігові допомагає ЗСУ на сході
     
    08:32 19/04
    Росіян стали значно частіше залучати до допомоги військовим  
     
    08:26 19/04
    За минулу добу російські війська 5 разів обстріляли Херсон, 3 людини зазнали поранень, - МВА      
    08:25 19/04
    Ворог за добу обстріляв 16 населених пунктів Херсонщини, троє поранених      
    08:23 19/04
    Ангеліна Калініна вдруге у 2024 році вийшла у чвертьфінал турніру WTA      
    08:21 19/04
    Бариги в законі. Росія формує ринок нерухомості із краденого майна українців на окупованих землях
       
    22:10 18/04
    На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами
       
    21:36 18/04
    Військові РФ 7 разів штурмувала позиції ЗСУ біля села Кринки на Херсонщині       
    20:27 18/04
    Міська влада планує заборонити рух по частині шляхопроводу “ХБК-Таврійський” в Херсоні       

    20:26 18/04
    Фахівці дослідили архітектуру сіл Херсонської області      
    20:13 18/04
    Армія РФ обстріляла Львове на Херсонщині — ОВА      
    19:15 18/04
    На Херсонщині понад 10 000 пам'яток історії та культури. У якому стані більшість з них зараз — невідомо — ОВА
       
    19:15 18/04
    Спадщина потребує відновлення, або – П’ять архітектурних пам’яток Херсонщини, що постраждали від війни  
     
    18:48 18/04
    На ТОТ критично бракує медиків      
    18:46 18/04
    Ілію Останьковича, окупаційного директора Бериславського медколеджу на Херсонщині, заочно відправили за ґрати на 11 років      
    18:31 18/04
    Сапери розмінували майже 37% правобережжя Херсонщини      
    18:20 18/04
    У Херсоні працює соціальна пральня: хто може скористатися послугами і чи актуально це для херсонців  
     
    18:19 18/04
    ЗСУ ліквідували 104 військових РФ на Херсонському та Оріхівському напрямках      
    17:44 18/04
    Новий закон про мобілізацію: що він змінює і коли набуде чинності  
     
    17:37 18/04
    У Генічеську поширюють патріотичні листівки      
    17:33 18/04
    У Каховській громаді на Херсонщині перейменували 56 вулиць і провулків      
    16:54 18/04
    З російської окупації врятували двох підлітків з Херсонщини      

    16:48 18/04
    Наслаждайтесь своим вечером: Лучшие онлайн-развлечения и их преимущества      
    16:06 18/04
    «Оголошують шпигунами США та катують до смерті»: переслідування протестантів і представників інших конфесій у російській окупації   
     
    15:56 18/04
    Генічани скаржаться на водопровідників, які перерили все місто      
    15:52 18/04
    Жителям Дарʼївської громади, постраждалим внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС, доправили побутову техніку      
    15:33 18/04
    На Херсонщині поліцейські викрили двох мешканок Білозерки в колабораціонізмі      
    15:17 18/04
    Підрозділам ВСУ на Херсонщині передали три десятки одиниць комп’ютерної техніки  
     
    15:02 18/04
    Повідомлено про підозру мешканцю Бериславського району у незаконному збуті зброї та боєприпасів      
    14:50 18/04
    Жителі Дарʼївської громади отримали побутову техніку      
    14:33 18/04
    Якою буде погода на Херсонщині 19 квітня      
    14:15 18/04
    В Україні чоловіків мобілізуватимуть за несплату аліментів      
    13:58 18/04
    В Херсоні під час гасіння пожежі врятовано двох людей
     
    13:45 18/04
    Понад мільярд гривень компенсацій отримали жителі Херсонщини за програмою "єВідновлення"      
    13:27 18/04
    Очолив відділ в окупаційному органі охорони здоровʼя – судитимуть місцевого жителя      
    Все новости

    Наверх