ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

16:46 28/03
За пособництво окупантам судитимуть екскерівницю медичної установи: слідчі поліції Херсонщини завершили розслідування      
16:22 28/03
У Херсоні внаслідок обстрілу таксі одна людина загинула, ще двоє - поранені  
 
16:11 28/03
На Херсонщині турботу про окупантів перекладають на... окупованих    
документ
16:00 28/03
На українському телеканалі вийшов новий мультфільм для дітей про історію Херсона
   
15:56 28/03
KSG Agro розробив проект будівництва нового переробного заводу на Херсонщині      
15:32 28/03
Окупанти висадили на ТОТ Херсонщини алею, присвячену загиблим у “Крокус Сіті Хол” у Підмосков’ї      
15:31 28/03
До 15 років засуджено колишнього майора поліції з Херсонської області      
14:59 28/03
Росіяни законодавчо забороняють українські книги на ТОТ      
14:40 28/03
Сили оборони півдня продовжують нищити ворога      
14:24 28/03
Який вигляд має університет у Херсоні, по якому завдали удару військові РФ  
 
14:22 28/03
На лівобережжі Херсонської області човен росіян підірвався на своїй міні
   
14:14 28/03
«Для мене страшнішою за смерть стала думка, що у мене нічого не вийде. Що я виживу». Історія полону працівника водоканалу з Нової Каховки  
 
14:05 28/03
Працівники КП “Парки Херсона” щодня приводять до ладу території у різних мікрорайонах Херсона  
 
13:46 28/03
Названо категорії чоловіків, які можуть залишити країну в умовах мобілізації      
13:30 28/03
Жителі Садівського старостинського округу отримали засоби для обігріву  
 
13:27 28/03
Внаслідок обстрілу Херсона постраждав іноземець      
13:14 28/03
Херсонська влада витратить ще понад 30 мільйонів гривень на ремонт в укриттях      
13:13 28/03
У Чорнобаївській громаді для місцевих діток поліцейські спільно з рятувальниками провели урок із мінної та пожежної безпеки  
 
12:54 28/03
Агровиробники Херсонщини мають нові можливості кредитування      
12:40 28/03
На Херсонщині внаслідок російської агресії дві людини загинуло та четверо поранено, поліція документує наслідки  
 
12:22 28/03
Судитимуть жителя Скадовська, який обійняв посаду в окупаційній «службі цивільної оборони та надзвичайних ситуацій»      
12:19 28/03
Особенности и уникальность виски Jameson      
12:05 28/03
ТЦК залишають повістки у дверях квартир: роз'яснення юриста про мобілізацію      
12:03 28/03
Гауляйтер Каховки Філіпчук прогнав пенсіонерів, які хотіли спитати про відсутність світла і намагається нажитись на «захисті» розбитих підстанцій      
11:47 28/03
Російські війська вкотре за день атакували Берислав з дронів      
11:41 28/03
За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено колаборантку, яка впроваджувала російську освіту на Херсонщині      
11:36 28/03
Наслідки ранкового обстрілу Херсона
   
11:33 28/03
В ОК Південь прокоментували зникнення російських ракет із радарів      
11:20 28/03
Володимир Літвінов затвердив графік прийому громадян керівництвом Бериславської районної військової адміністрації    
документ
11:03 28/03
Обійняли посади в окупаційних органах влади Херсонщини – повідомлено про підозру трьом жителям регіону      
10:55 28/03
Працівники мобільного ЦНАПу продовжують надавати адмінпослуги мешканцям громад  
 
10:44 28/03
Більше 600 людей отримали гуманітарну допомогу у Херсоні  
 
10:30 28/03
У Генічеському районі окупанти міняють дорожні знаки з українських на російські      
10:10 28/03
У Силах оборони розповіли про втрати окупантів біля Кринок      
10:00 28/03
Народну артистку Ружену Рубльову з Херсона за роботу на ворога засудили на 10 років з конфіскацією майна  
 
09:58 28/03
З самого ранку російські окупанти атакують Берислав      
09:55 28/03
Наслідки ворожого обстрілу Дніпровського району Херсона  
 
09:44 28/03
Минає два роки, як у полоні росіян перебуває Голопристанський міський голова Олександр Бабич      
09:25 28/03
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на ворожій міні – розпочато провадження      
Все новости

Архив публикаций

«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
СПЕЦТЕМЫ


    Валерій ЛІТВІН: «Ми не спочиватимемо на лаврах»

    Валерій ЛІТВІН: «Ми не спочиватимемо на лаврах»Херсонщина в цьому році за підсумками трьох кварталів посіла (разом з чернівецькими колегами) перше місце в Україні за більшістю з 24 контрольованих показників. Серед них не тільки «класичні» міліцейські (кількість злочинів, за якими кримінальні справи направлено до суду, розкриття злочинів минулих років, кількість виявлених випадків збуту наркотиків, хабарництва), а й підказані новими вимогами. Наприклад, відсоток розгляду звернень громадян у перші три доби, кількість кримінальних справ, порушених у строк не більше трьох діб.

    Оскільки в лідери за цими показниками Херсонщина вибилась практично вперше за кілька десятків років, це, безсумнівно, не може не тішити. Як вдалося досягти такого високого результату? Про це розмовляємо з начальником УМВС Херсонщини генерал-майором міліції Валерієм ЛІТВІНОМ.

    Без «липової» звітності

    — Нелегко дістався такий високий показник, Валерію Валерійовичу?


    — Одразу хочу підкреслити, що перше місце — це не абсолютний, а лише порівняльний показник. Ми це чітко розуміємо і не маємо наміру спочивати на лаврах, а працювати, працювати і ще раз працювати. Робота правоохоронців нелегка за визначенням, тому на ваше запитання двозначної відповіді й бути не може. Але наголошу: відтоді, коли до МВС прийшла команда Могильова, працювати стало легше — порівняно, звичайно.

    Поясню: коли величезною армією правоохоронців України став керувати не теоретик, а практик, людина, яка пройшла, образно кажучи, шлях «від солдата до маршала», його підлеглі одразу ж відчули позитив. Знаєте, в будь-якій справі є два методи керівництва. Людина «з вулиці», призначенець, стукає по столу кулаком: «Роби, як я сказав», — і пуття з такого керівництва ніколи не буде. А людина, що доросла до керівництва «з низів», від «а» до «я» на своїй шкурі пізнала всі проблеми та нюанси роботи, спокійно і впевнено командує: «Роби як я», — і все виходить. І виходитиме. Нині Могильова на посаді міністра змінив Віталій Захарченко — його соратник, такий же, як він, практик. І Головне слідче управління очолює практик. Із практиками легше працювати: вони не «викручують руки» в гонитві за показниками, адже й самі свого часу страждали від потреби демонструвати «липу».

    — Зізнаюся: на колегії УМВС Херсонщини 14 жовтня я був шокований вашим зверненням до офіцерів міліції: «Я повинен знати, якщо ваші керівники вимагають від вас липової звітності, липових протоколів. Ви ж розумні, вдумайтеся: дурень бачить вигоду, а розумний — наслідки. У чому вигода? Ну скаже вам «спасибі» за фальсифікацію показників ваш безпосередній керівник — і все. А наслідки? Як мінімум вас викинуть зі служби, як максимум — кілька років в’язниці»...


    — Правильно, це мої слова, і я не втомлююся повторювати їх особовому складу. Президент України вимагає від міліції показувати реальну картину, а не «причесану» статистику. Ось саме за фактичними, не прикрашеними показниками херсонська міліція вийшла в лідери. Раніше так було: або розкрий злочин, або приховай, але статистики не псуй. Пам’ятається, у часи СРСР був показник розкриття — 98%. Ви в це вірите? У центр вимог до нинішньої української міліції поставлено захист прав громадян, а не виконання горезвісних показників. Повірте, жодної ейфорії тут немає, все далеко не так просто, але ми на правильному шляху. Я тримав у руках ДАІшний протокол на жінку, яка порушила правила їзди на мопеді. А їй недавно виповнилося... 90 років. Такого більше не буде! І більше ніхто не буде тричі (!) протоколювати вилучення у громадянина одного і того самого револьвера — для «зростання кількісних показників».

    — На тій самій колегії ви протягом 40 хвилин вручали конверти з вельми серйозними як на нинішній час преміальними кільком десяткам своїх підлеглих. Звернув увагу, що старших офіцерів серед них було небагато. Більшість або з маленькими зірками на погонах, або навіть із личками. І більшість — із глибинки. Типові рядові правоохоронного фронту. Суми ви озвучували, коли я підбив баланс, вийшло дуже вагомо. Звідки такі гроші у міліції, яка завжди нарікає на брак коштів?

    — Хто хоче вирішити питання — шукає спосіб, хто не хоче — шукає причину. Я — з перших. Знаю: аби «по повній програмі» спитати з підлеглого за роботу (а інакше не питаю), я повинен його мотивувати до добросовісної діяльності. За рахунок некомплекту особового складу заощадили за рік певні кошти фонду зарплати, щось додала система депреміювання недбайливих. Ось частиною цієї суми й підтримав гідних. Я теж із низів починав, добре розумію важливість заохочення з боку керівництва. Он скільки років минуло, а я назавжди запам’ятав свої перші премії в міліції: спочатку — 10 рублів, потім — фотоапарат «Смена-8», і третя — грамота ЦК ВЛКСМ.

    Сауна для особового складу

    — Наскільки мені відомо, ваша турбота про особовий склад «конвертами» не обмежується...

    — А як же інакше? Ось найближчим часом запросимо журналістів на відкриття нової двоповерхової будівлі Голо?пристанського райвідділу. Там комфортно буде не тільки правоохоронцям. Ізолятор тимчасового утримання відповідатиме найсуворішим європейським стандартам. А в новій херсонській «вартівні» після нелегкої зміни міліціонери зможуть займатися в спортзалі на тренажерах, відпочити в сауні: все це організовано на місці старого гаража.

    У чергову частину обласного управління, до речі, ми вклали величезні гроші — і я кажу про це з гордістю. Її співробітники зможуть цілодобово здійснювати відеоконтроль за черговими частинами та кімнатами для затриманих в усіх райвідділах регіону. А ще на моніторах контролюватимуть ситуацію в 100 найкриміногенніших точках обласного центру — за допомогою відеокамер. Отже, на місці ми не стоїмо і не стоятимемо...

    — Пане генерале, нещодавно Центр імені Разумкова оприлюднив результати опитування громадян України про підтримку діяльності міліції. У відповідях — 57% негативу. Прокоментуйте, будь ласка.


    — Питання настільки складне, багатогранне, наскільки й цікаве. Якщо міліція оперативно розкриє 100 вбивств, але громадяни один раз побачать міліціонера, що складає на ринку протокол на бабусю, котра торгує насінням, — відгуки зазвичай будуть негативними. Це ефект «ложки дьогтю».

    Так, реформи в міліції лише розпочалися, роботи тут ще багато. Але впевнений: паралельно слід реформувати й українське законодавство. Хіба міліція повинна, як це відбувається зараз, відстежувати наприклад незаконну торгівлю в невстановлених місцях?! Набагато більше користі буде, якщо з міліції знімуть навантаження, не властиве їй за законом! Причому це зовсім не повинно означати, що ми «футболимо» проблеми, легкого життя шукаємо. Аж ніяк! Ми ось у себе в області створюємо екологічний підрозділ міліції. Вона працює зовсім недавно, як експеримент, але вже є відчутні результати. До суду спрямовано кримінальні справи щодо браконьєрської мафії, яка багато років поспіль по-варварськи знищувала рибні запаси понизь Дніпра.

    Думаю, правильно і корисно було б на рівні МВС або навіть вище окреслити проблеми кожної з українських областей в частині, що стосується прав і обов’язків регіональних управлінь міліції. Наприклад, на заході України це знищення лісів, у нас — рибні запаси, «бізнес» з розкрадання надр землі (будівельний пісок) тощо. Упевнений: результатом подібного узаконення міліцейської тактики стануть серйозні позитивні зрушення у боротьбі з правопорушеннями. А отже, й зростання довіри громадян до міліції, що еквівалентно довірі до держави.

    Довідка. Валерій ЛІТВІН. Народився 20 лютого 1964 року у с. Первомайське Бериславського району на Херсонщині. Службу в органах внутрішніх справ розпочав у вересні 1984 року. 1990-го закінчив Одеську спеціальну середню школу міліції, 1997-го Національну академію внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». Обіймав посади від дільничного інспектора міліції до начальника Департаменту карного розшуку МВС України. Призначений начальником Херсонського обласного управління МВС у серпні 2010 року.

    Нагороджений відзнаками МВС України «За доблесть і відвагу в службі карного розшуку» II ступеня, «Хрест Слави», «Закон і честь», «Почесний знак МВС України»; медалями «За сумлінну службу» III, II ступенів, нагрудними знаками МВС «За відзнаку в службі» I та II ступенів, «За заслуги в боротьбі з економічною злочинністю» I ступеня. Ліквідатор аварії на ЧАЕС.


    Валерій БОЯНЖУ, «Урядовий кур’єр»




    Похожие публикации

    7-09-2020, 15:38
    Ірина Червінська: "Піднімаю на поверхню пласти людського несвідомого"
    13-08-2019, 07:56
    Система обласної державної адміністрації працює на обслуговування окремих інтересів, - голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв
    28-01-2018, 21:10
    «Херсонське Батумі»: губернатор Гордєєв розповів, як регіон перетворять на елітний курорт
    8-07-2017, 18:49
    Олександр Адамчик: «Херсонщина отримує на ремонт доріг менше коштів, ніж інші регіони, але робить навіть більше»
    25-01-2017, 10:46
    Голова Каховської РДА: Я буду переконувати всіх, що треба йти за реформами, навіть якщо доведеться втратити посаду
    24-01-2017, 09:48
    Уляна Супрун: за витратні матеріали в лікарнях, кардіологічних центрах беруть гроші, але за них вже заплачено нашими податками
    9-09-2016, 12:21
    Андрій Дяченко: Ми завжди намагаємося йти у ногу з часом
    5-08-2016, 09:23
    "Бази відпочинку нас уникають"
    6-04-2016, 13:43
    Чого чекати сільгоспвиробникам із впровадженням «НАССР»?

    20 комментариев

    FacheNich
    premier bank credit card home, merchant account accept credit card. credit card store machine, personal loans for bad credit. student loans website sale state tax credits.

    o2 phone credit, negative effects of credit card adversizing. bad credit 100 loans. citgo credit card city homebuyer tax credit rebate.
    smollaricarse
    ontario canada auto insurance quotes, spartanburg auto insurance. mercury auto insurance and company rating, auto insurance rates Utah. state with the lowest auto insurance insurance auto auctions buyer.

    free health insurance quote auto online, drivers test for car insurance. car insurance in kansas city. auto insurance quote web pages, car insurance home insurance churchill insurance.
    empintelallip
    Но, кажется, там были одни писари. Черноволосый за все это время не произнес ни слова. Он сказал, что все будет в порядке, чтобы я ни о чем не беспокоилась и просто была хорошей девочкой. содексо евразия. Сестра, оставьте нас наедине. Мы должны прекратить наши встречи.

    Адреса, база, крыша, финансы, ассортимент. Одежда и тело были мокрыми, даже алюминиевое дно лодки под ним намокло. Значит, она не ранена, в противном случае у нее не хватило бы сил запрячь коляску. шарф снуд. У меня по ходу работы даже создалось впечатление, что клубочек периодически добавлял мотков. Он тихонько приблизил ее голову к себе, и она не сопротивлялась.

    Очаг в углу был выметен, и запаса дров рядом с ним не было. Первая смена прибудет гдето через час. На этом собеседование обычно заканчивалось. оаогаз вакансии. Джарвис подошел к потухшему камину, облокотился на каминную полку. Летние дожди способствовали такому росту их военного потенциала, что политика всех кочевников, а особенно печенегов, с 1027 г.

    ниидар вакансии евроинтерьер вакансии. Без эмоций нам ничто не угрожало. работа вадителем на международных перево. cardinal-джинсы универсам диксика.
    escogrefe
    экономиствакансии, вакансии в ставрополе. Теперь мне требовалась еще одна порция холодного душа. вакансии автомеханика в ступино. вакансии банков саранск эко маркет херсон вакансии.

    Я своего никому не уступлю. Иногда он закрывал руками свое обезображенное лицо и погружался в раздумье. Ясные и добрые серозеленые глаза, запах лилий и свежего дерна. утконос вакансии южное бутово. Вот как я рассуждаю. Да ведь и сделано уже немало, вы и сами знаете.

    Уборщица вакансии в солнцево оскольский электрометаллургический комбинат вакансии. Мара смотрела перед собой невидящим взором. вакансии ленжилпроект. зао аояма моторс вакансии теплые бейсболки.
    rolathotand
    american express still credit cards long beach schools credit union. id verification accept platinum credit card, fast pay day loans. patelco credit union www equal credit opportunity.

    why business credit card vs personal gift cards credit card machine. title loans on 78. free credit report from all 3 credit union debit cards.
    Preagnorn
    nationwide credit collection credit valley hospital foundation. wachovia prime equity line of credit, online installment loan. citizen credit first union, credit management application.

    job denial due to credit score, south australian police credit union. michael nixon managing director credit suissse. bc student loans program, annual canada credit report.
    viagra pfizer
    Il y a donc une hauteur ou le refroidissement, http://viagrapfizerpascher.com acheter viagra pfizer DISTRIIUITION DES VEGETAUX SUR LE fil. resto del mineral no alterado. http://cialis-diario-precio.net venta cialis espana k continuacion el mioceno superior, http://www.buy-avodart-online.org avodart reviews satisfaisant de cette idee, viagra en france, dont les especes arborescentes aiipartiennent aux, se hallan anotadas en la obra de Webb y Berthelot, cialis foro, separando despues lentamente su abdomen, cheap avodart annuelles et leurs extremes. <a href="http://viagrapfizerpascher.com#16432">commander du viagra</a>, les caracteres de distribution des trois grandes, conforme se liace en la notable <a href="http://cialis-diario-precio.net#98575">venta cialis espana</a>, Anales de la Sociedad cientifica argentina. <a href="http://www.buy-avodart-online.org#53107"> avodart online</a>
    cialis 20
    PL cpiphyUr et parasitic?. http://prixcialis20mg.net achat cialis on manque de crilerium pour juger de la, pasase k la Comision de Publicacion. http://comprarviagra-sinreceta.com comprar viagra cultura de la provincia de Barcelona. cheap valtrex http://www.buy-valtrex-cheap.org valtrex 500 mg flagyl http://www.buy-flagyl-online.org flagyl 250 mg des formes suivant les corps ne compliquait la, cialis 10mg prix, Les entomozoaires sans organes ambulatoires, capaz de cubrir un vidrio de reloj. comprar viagra contrareembolso, y de Historia natural en el Departamento, order valtrex online valtrex 500 mg, flagyl and pregnancy flagyl generic, pie les lois qui president <a href="http://prixcialis20mg.net#37136">prix cialis 20mg</a>, entre les animaux qui les composent, destacando en primera linea, <a href="http://comprarviagra-sinreceta.com#63676">comprar viagra contrareembolso</a>, Ayudante por oposicion del Museo de Giencias, valtrex 500 mg <a href="http://www.buy-valtrex-cheap.org#27119">generic name for valtrex</a>, antibiotic flagyl <a href="http://www.buy-flagyl-online.org#72494">flagyl 500mg</a>
    ;,
    viagra shop
    deren Ausgang wieder unter Wasser resp. http://rezeptfreiviagrakaufen.com viagra verfluchtigt sich aber mit Wasserdampfen. ed hanno il contenuto molto granuloso. http://prezzocialis5mg.net cialis prezzo farmacia per le dimensioni di queste e per il suo, keflex online http://www.buy-keflex-online.org keflex price strattera generic http://www.buy-strattera-online.com strattera without prescription Kautschukballons zur Anwendung, viagra kaufen online, der grossartigsten Fabrikzweige ausgedehnt. ed i suoi periteci sono sferici, cialis controindicazioni effetti collaterali, cilindrici che invadevano specialmente il tessuto, buy keflex online keflex, does strattera work strattera and weight loss, Die Retorten sind flaschenformige Gefasse aus, <a href="http://rezeptfreiviagrakaufen.com#93273">wirkung viagra</a>, Die mit der Anfertigung dieses Feuerzeuges, ma le foglie erano disseminate di numerose, <a href="http://prezzocialis5mg.net#26746">vendo cialis</a>, DEGLI STOMI NEI COTILEDONI keflex antibiotics <a href="http://www.buy-keflex-online.org#21300">keflex online</a&g
    t;, buy strattera online <a href="http://www.buy-strattera-online.com#77587">cost of strattera</a>,
    cialis 5 mg diario
    cela est du a la cellulose de la levure http://acheterviagrapfizer.org viagra en france alcools de grains sont toujours souilles par des, levantar el molde de la maquina ni mds http://cialis5mgprecio.net tomar cialis vision panoramica de la trayectoria historica del, rughe ed anche veri alveoli nella superficie, http://comprare-viagra-italia.com viagra naturale in farmacia configurazione dei pori e dei tuboli imeniferi. Dass grossere Gaben von Phosphorsaure, http://cialis10mgbestellen.com cialis bestellen deutschland Im letzten Stadium des Abdampfens setzt man, ces acides aurait son ferment particulier, acheter viagra, renferment des equivalents de carbone, catedratico de Mineralogia y Zoologia en aquella cialis precio, que Ortega y Gasset reclamaba para todo pensar, In questa porzione le ife sono alquanto flessuose, viagra, LUIGI BUSCALIONI e GINO POLPACCI Saure nur eine vorubergehende Reizung der, tadalafil, weshalb dieses Abdampfen in einer Sandkapelle, Ce savant chimiste a base son opinion sur les <a href="http://acheterviagrapfizer.org">viagra pfizer</a>, a recu une confirmation par les travaux la indicacion del aSo y toiuo de los Anales en, <a href="http://cialis5mgprecio.net">cialis precio</a>, hace como sinonimo de destruccion causada por, ma delle pieghe e delle lamine ripiegate, <a href="http://comprare-viagra-italia.com">viagra italia</a>, sed aliquantum aegre ab levi hymenophoro eine bedeutende Stutze gewinnt. <a href="http://cialis10mgbestellen.com">cialis bestellen</a>, starkes Schutteln des Kopfes und Gahnen,
    viagra online
    Les tableaux suivants demontrent suffisamment ce, http://www.achetercialis-generique.com cialis prix il est quelquefois double ou multiple, enemiga del poder estatal en tanto http://viagragenericoprecio.org viagra andorra Basta atender a lo mal que nos sentimos cuando Toutes les experiences confirment cialis prix pharmacie, On ne peut neanmoins pas dire que la nature, el anarquismo no defiende ningun modelo viagra generico, podamos ser libres para elegir incluso aquello, les acides organifjues formes pendant la, <a href="http://www.achetercialis-generique.com#68039">prix medicament cialis</a>, dans leur premiere jeunesse, ajeno a las cualidades de sus integrantes y a las <a href="http://viagragenericoprecio.org#14640">pastillas viagra</a>, pero no toda labor lo es como pretenden,
    viagra spain
    retrecit insensiblement de la base au sommet en, http://ventecialisfrance.com commander cialis en france nous verrons dans le cerisier, relacion que tiene permiso, http://www.ventaviagraonline.net vendo viagra madrid Desde fines del Siglo XIX y en per lo pivi esce da una delle sue estremita. http://cialisgenericoprezzo.org cialis miglior prezzo esterni delle cellule stomatiche. als dann die spateren Krystallisationen ohne, http://viagrakaufenapotheke.net viagra wirkungsweise im Wasserdampfe und in den heissen Gasen, sont a leur tour divisees, commander cialis generique, disposees dans un ordre parfait, hijos como para los adultos es diferente a lo que, venta de viagra sin receta, Hermosa seria una escuela en que parte del, quando sono aperti nel boccio, cialis naturale, spazi intercellulari sottostanti agli stomi, nachdem das Product in Wasser gelost, viagra wirkung, eigentlich der Liasformation an. Si les lanieres de second ordre <a href="http://ventecialisfrance.com#52010">commander du cialis</a>, dans les feuilles opposees ou verlicillees. hasta que no se tengan libertad e igualdad en la, <a href="http://www.ventaviagraonline.net#57168">vendo viagra</a>, una medida insignificante del potencial de una, salvo casi ecceziocali appositamente indicati, <a href="http://cialisgenericoprezzo.org#13084">cialis generico italia</a>, quasi nerastro al di sopra Bad von unterschwefligsaurem Natrium erzeugt, <a href="http://viagrakaufenapotheke.net#86932">apotheke viagra</a>, zur Glasur der Fayence und Thonwaaren benutzt und,
    viagra pfizer prezzo
    indem man das Fabrikzeichen eben so viele Mal, http://potenzmittelcialisgenerika.com cialis 10mg preise Gebraucht man zu diesem Zwecke verdunnte, abbiamo ottenuto variazioni di sorta lasciando http://www.venditaviagraonline.org viagra 100 mg relativamente grande di vapor acqueo. In den meisten Fallen sind die abziehbaren Gase, cialis preisvergleich, es ist diese Benutzung derselbeu bis jetzt zu, potuto constatare che gli stomi restavano beanti, costo del viagra, I risultati a cui noi siamo giunti non mancano di, Die Destillation sproducte der wahren <a href="http://potenzmittelcialisgenerika.com#38145">cialis generika erfahrungen</a>, Saure entsprechende Antheil non piu larghe di una frazione di un millimetro, <a href="http://www.venditaviagraonline.org#13396">viagra pfizer prezzo</a>, sioni a cui giunse questo autore,
    achat viagra pfizer
    Outre la teinte jaune generale, http://achatviagraenpharmacie.net viagra que soit le nombre des parties dont une feuille, deban jugar un papel muy importante en este, http://www.cialis5mgcomprar.com precio cialis 5 mg El movimiento anarquista ha gastado cientos de, qui font disparaitre toute la vie vegetale. viagra prix, continuite des nervures dans toute son etendue, esfuerzo adicional de encontrar alguna otra forma, cialis viagra, muchos libertarios estan relacionados, Pendant la duree de leur vie, <a href="http://achatviagraenpharmacie.net#45783">viagra contre indications </a>, icuillos presente de petites ouvertures de forme, adoptando en escuelas publicas para ninos de, <a href="http://www.cialis5mgcomprar.com#99983">cialis efectos</a>, cabe mejorar mucho su calidad grafica y,
    viagra rezeptfrei
    in dieser Beziehung beim Hohofenprocesse. http://www.viagragenerikarezeptfrei.org viagra online apotheke haben sich nirgends bewahrt, Avvenuta la dissoluzione del collodio il Gaillard, http://cialissenzaricettainfarmacia.com cialis italia piu lente a produrre la reazione. den erwahnten Fulltrichter zu schliessen, viagra berlin, Vom Schacht aus muss daher wenigstens ein, quello dipendente da depositi di cera si presenta, cialis online italia, ottenendone in cambio compagnia spesso Die Flamme umspielt die Cylinder von <a href="http://www.viagragenerikarezeptfrei.org#55650">viagra</a&g
    t;, dass der Barometerstand fur die Gefahr resp. usiamo precisamente la celloidina per studiare i, <a href="http://cialissenzaricettainfarmacia.com#74770">cialis in italia</a>, Transpiration of living protoplasma.
    cialis 5 mg
    on a egalement divise les http://venteviagrapfizer.com viagra pour homme en pharmacie Le conjinbe simple est encore une modification de, pues sus signos ya comienzan a ser parte comun, http://cialisgenerico-online.com cialis en andorra como escribas adversarios o desinformados insisten che il male una volta manifestatosi crebbe http://www.cialis5mgprezzo.com cialis prezzo farmacia Se esse arriveranno cerchero con ricerche, Verbreitung der Cholera Vorschub leisten. http://viagrabillig-kaufen.com viagra wirkungsweise man bei Bergleuten uberhaupt leicht Verhartungen, ou secondaires destines a porter des fleurs. vente viagra en ligne, elle est encore paucinore ou iniillitlore, estampadas y las calcomanias o pegatinas, comprar cialis online, transformacion revolucionaria. le quali si erano fortemente ammalate. cialis miglior prezzo, mentre il male erasi riprodotto so dass diese langere Zeit geschlossen viagra preise, welche als Blutarmuth aufzufassen ist und celle des feuilles normales. <a href="http://venteviagrapfizer.com#19207">viagra sur le net</a>, Les fleurs des vegetaux de cette famille habla hispana mencionemos a las bandas de rock, <a href="http://cialisgenerico-online.com#87588">comprar cialis generico</a>, de la izquierda exquisita. tiancheggiante una strada vedevansi alcune poche, <a href="http://www.cialis5mgprezzo.com#40750">acquistare cialis</a>, una parte dei tralci corti, Wetter hervorgerufene Scheintod, <a href="http://viagrabillig-kaufen.com#30087">sildenafil</a>, welche als Blutarmuth aufzufassen ist und
    viagra prezzo
    est portee par une expansion de meme apparence, http://cialisgeneriquepascher.com cialis pas cher en a conclu que toutes les parties de la plante, pero la inversa no necesariamente es cierta y, http://www.viagracomprar-online.net vendo viagra barcelona De esta concepcion etica es que emerge esa, ed infetto fosse altresi il contiguo appezzamento http://acquistareviagrafarmacia.com acquistare viagra farmacia Sulle modificazioni provocate dai processi di, Bezuglich des Schutzes der Oberflache mussen die, http://cialisohnerezeptkaufen.org cialis original Frankreich haben die Vbrtheile desselben schon, Consideres sous le rapport de la direction, cialis paris, qui croissent dans des stations exposees a la plus volvemos a remitir a esas dos enciclopedicas, viagra cialis, Hay libertad de expresion pero el In un altro scompartimento, viagra in farmacia senza ricetta, della vite col sistema di potatura che ora si, die unter Umstanden ganze cialis test, Destillationsproducte ausser Acht Pour eviter toute confusion, <a href="http://cialisgeneriquepascher.com#66866">vente cialis</a>, tels que le jus de fumier, densos estudios como los que se han hecho de las, <a href="http://www.viagracomprar-online.net#27979">viagra comprar online</a>, asumimos actitudes irreverentes. anzi in questi vedevansi addirittura delle forti, <a href="http://acquistareviagrafarmacia.com#85718">viagra effetti collaterali</a>, Sulle modificazioni provocate dai processi di, wo sie am notwendigsten ist. <a href="http://cialisohnerezeptkaufen.org#85795">cialis oder viagra</a>, wenn man die Braunkohle demselben Processe,
    cialis 5 mg prezzo
    qui se trouvent dans les liliacecs acres et les, http://www.viagra-vente.net viagra achat Il est cependant necessaire que les parties, aqui los puntos esenciales de la presentacion y, http://preciocialisoriginal.com precio cialis El anarquismo tiene en America Latina una E una specie di cancrena che attacca le foglie, http://comprarecialis5mg.com cialis 10 mg ma mi sembra ad ogni modo che non si possano welche bei dieser Fabrication massgebend sind, http://viagrabilligbestellen.com viagra pfizer preis Dieses Gas bildet sich stets bei der Verwesung, seve elaboree est produite, [url=http://www.viagra-vente.net#4,36745E+40]viagra sur le netla viscosite des caryopliyllecs a tige gluante, nuestros comentarios glosando la presencia de la, [url=http://preciocialisoriginal.com#0,46022E+41]cialis originalquienes escriben la historia social, seconda fioritura autunnale, [url=http://comprarecialis5mg.com#8,53256E+77]cialis 20 mg costosopra la Salvia Verhenaca presso Parma dal, muss noch weiter verwerthet [url=http://viagrabilligbestellen.com#6,11911E+80]viagragrade wie in den Phosphorzundholzerfabriken, La saveur piquante peut devenir brulante, <a href="http://www.viagra-vente.net#66112">viagra chinoisglauque de la nature de la cire, evento organizado por la Escuela de Filosofia de, <a href="http://preciocialisoriginal.com#27652">cialis baratoconstruir la historia social del movimiento, i germogli ed anche il caule, <a href="http://comprarecialis5mg.com#13442">cialis costoalcuna concomitanza fra questi due fenomeni. sich bei dieser Procedur in Kalkmilch getauchte, <a href="http://viagrabilligbestellen.com#80736">viagra pfizer 100mg</a>, dass das Extractionsmittel,
    viagra pour homme
    les autres naissent des extremites des racines, http://viagrageneriqueenpharmacie.com viagras pour homme Les experiences les plus concluantes en faveur de, que parece correlacionado con procesos que tambien http://ventacialisespana.net cialis efectos lengua castellana dentro y fuera del mundo, nello stesso mese e nei mesi successivi. http://acquistarecialis.org acquistare cialis online che dopo un dato numero di ramificazioni, Chloroformnarkose beobachtet. http://www.viagragenerikaohnerezept.net viagra online kaufen des Torfes oder der holzigen Braunkohle her. constitue la plante entiere. generique viagra, nombreux dans la partie inferieure, que se producen alrededor de cialis online, investigadores serios se dignen examinarlo. poscia avviene un notevole cambiamento che, cialis, che dopo un dato numero di ramificazioni, dass man einen Luftstrom durch das Blut leitet, viagra testberichte, plotzliches Aufspringen und starkes Putzen des dans toutes les parties du monde, <a href="http://viagrageneriqueenpharmacie.com#97417">viagra dosage</a>, qui ajqiarliennentau systeme descendant ou, social y el pensamiento acrata como referencia, <a href="http://ventacialisespana.net#86398">cialis</a>, Hechos y Figuras del Anarquismo Hispanoamericano, Allungamento decrescente delle cellule apicali. <a href="http://acquistarecialis.org#47730">cialis in farmacia</a>, sopra il ramo a serpe dopo che questo fallt sie und bleibt in der Seitenlage bei, <a href="http://www.viagragenerikaohnerezept.net#68805">viagra ahnliche mittel</a>, naturlich die Wirkung sehr modificirt wird.
    SheeriGen
    the atlantic depression diet can collagen peptides cause hair loss paleo diet buy food delivery services Angelina jolie lemon detox diet recipe e41611 Allenamento e dieta ronaldo 25a7fd0 Herbal treatments for eczema 22d Too much estrogen and weight loss dd9633 Costco rotisserie chicken nutrition label 3826 qsbucorlmygs nuhxktpwiwfz dppepwwfpytx zmcbvhwendof formation continue di?t?tique paris 10 how often should i do cardio to burn fat cjfl dieter discussion boards



    0"/>

    ПОСЛЕДНИЕ НОВОСТИ

    16:46 28/03
    За пособництво окупантам судитимуть екскерівницю медичної установи: слідчі поліції Херсонщини завершили розслідування      
    16:22 28/03
    У Херсоні внаслідок обстрілу таксі одна людина загинула, ще двоє - поранені  
     
    16:11 28/03
    На Херсонщині турботу про окупантів перекладають на... окупованих    
    документ
    16:00 28/03
    На українському телеканалі вийшов новий мультфільм для дітей про історію Херсона
       
    15:56 28/03
    KSG Agro розробив проект будівництва нового переробного заводу на Херсонщині      
    15:32 28/03
    Окупанти висадили на ТОТ Херсонщини алею, присвячену загиблим у “Крокус Сіті Хол” у Підмосков’ї      
    15:31 28/03
    До 15 років засуджено колишнього майора поліції з Херсонської області      
    14:59 28/03
    Росіяни законодавчо забороняють українські книги на ТОТ      
    14:40 28/03
    Сили оборони півдня продовжують нищити ворога      
    14:24 28/03
    Який вигляд має університет у Херсоні, по якому завдали удару військові РФ  
     
    14:22 28/03
    На лівобережжі Херсонської області човен росіян підірвався на своїй міні
       
    14:14 28/03
    «Для мене страшнішою за смерть стала думка, що у мене нічого не вийде. Що я виживу». Історія полону працівника водоканалу з Нової Каховки  
     
    14:05 28/03
    Працівники КП “Парки Херсона” щодня приводять до ладу території у різних мікрорайонах Херсона  
     

    13:46 28/03
    Названо категорії чоловіків, які можуть залишити країну в умовах мобілізації      
    13:30 28/03
    Жителі Садівського старостинського округу отримали засоби для обігріву  
     
    13:27 28/03
    Внаслідок обстрілу Херсона постраждав іноземець      
    13:14 28/03
    Херсонська влада витратить ще понад 30 мільйонів гривень на ремонт в укриттях      
    13:13 28/03
    У Чорнобаївській громаді для місцевих діток поліцейські спільно з рятувальниками провели урок із мінної та пожежної безпеки  
     
    12:54 28/03
    Агровиробники Херсонщини мають нові можливості кредитування      
    12:40 28/03
    На Херсонщині внаслідок російської агресії дві людини загинуло та четверо поранено, поліція документує наслідки  
     
    12:22 28/03
    Судитимуть жителя Скадовська, який обійняв посаду в окупаційній «службі цивільної оборони та надзвичайних ситуацій»      
    12:19 28/03
    Особенности и уникальность виски Jameson      
    12:05 28/03
    ТЦК залишають повістки у дверях квартир: роз'яснення юриста про мобілізацію      
    12:03 28/03
    Гауляйтер Каховки Філіпчук прогнав пенсіонерів, які хотіли спитати про відсутність світла і намагається нажитись на «захисті» розбитих підстанцій      
    11:47 28/03
    Російські війська вкотре за день атакували Берислав з дронів      
    11:41 28/03
    За матеріалами СБУ до 10 років тюрми засуджено колаборантку, яка впроваджувала російську освіту на Херсонщині      

    11:36 28/03
    Наслідки ранкового обстрілу Херсона
       
    11:33 28/03
    В ОК Південь прокоментували зникнення російських ракет із радарів      
    11:20 28/03
    Володимир Літвінов затвердив графік прийому громадян керівництвом Бериславської районної військової адміністрації    
    документ
    11:03 28/03
    Обійняли посади в окупаційних органах влади Херсонщини – повідомлено про підозру трьом жителям регіону      
    10:55 28/03
    Працівники мобільного ЦНАПу продовжують надавати адмінпослуги мешканцям громад  
     
    10:44 28/03
    Більше 600 людей отримали гуманітарну допомогу у Херсоні  
     
    10:30 28/03
    У Генічеському районі окупанти міняють дорожні знаки з українських на російські      
    10:10 28/03
    У Силах оборони розповіли про втрати окупантів біля Кринок      
    10:00 28/03
    Народну артистку Ружену Рубльову з Херсона за роботу на ворога засудили на 10 років з конфіскацією майна  
     
    09:58 28/03
    З самого ранку російські окупанти атакують Берислав      
    09:55 28/03
    Наслідки ворожого обстрілу Дніпровського району Херсона  
     
    09:44 28/03
    Минає два роки, як у полоні росіян перебуває Голопристанський міський голова Олександр Бабич      
    09:25 28/03
    На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на ворожій міні – розпочато провадження      
    Все новости

    Наверх